Μαγειρική

2015-12-11 16:14
Υλικά • 2 κούπες ρύζι • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο • Μανιτάρια ψιλοκομμένα • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες • Αλάτι • Ελαιόλαδο • Κάρυ περίπου 1κ.γ με 1,5κ.γ ανάλογα με τα γούστα σας Εκτέλεση • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες . • Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε • Ρίχνουμε...
2015-12-10 20:01
Υλικά  200 gr. νιφάδες βρώμης 40 gr. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο 90 gr. μέλι 1 πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους ή σουσάμι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C. 2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι, το...
2015-11-18 20:07
Τα φρέσκα ψάρια πρέπει :  Να πωλούνται πάνω σε παχύ στρώμα πάγου. Να έχουν την χαρακτηριστική μυρωδιά της θάλασσας. Οποιαδίποτε δυσάρεστη οσμή ή η χαρακτηριστική μυρωδιά της αμμωνίας αποτελέι ένδειξη ότι δεν είναι φρέσκα. Τα μάτια να έχουν έντονο λαμπερό χρώμα και να είναι ελαφρώς...
2015-11-09 13:20
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε τα λιπαρά στη δίαιτά σας και σε αρκετές συνταγές θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το μαγείρεμά τους. Χοντρικά, αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες: τις τροφές που αγοράζετε, το πώς τις μαγειρεύεται και τα σκεύη πουχρησιμοποιείται.Επιλέγοντας τις πρώτες ύλες...
2015-11-09 13:09
Κάθε τρόφιμο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Πολλά τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν ωμά, ενώ άλλα είναι απαραίτητο να μαγειρευτούν πρώτα και υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε ένα τρόφιμο σε...
2015-10-27 10:17
Υλικά2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα2-3 αλεσμένες μπανάνες2 κούπες αλεσμένη βρώμη1 κουταλιά γλυκού αλάτι¾ κούπας καστανή ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδαΕκτέλεσηΣε ένα μπολ αναμίξτε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλομπολ αναμίξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη....
2015-10-02 11:01
ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα)4 κομμάτια κοτόπουλο2 πορτοκάλια1 κρεμμύδι2 κ.σ λάδιαλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανοΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και πριν αυτά πάρουν χρώμα τοποθετούμε πάνω τους το κοτόπουλο, ώστε να ψηθεί με τα υγρά τους. Ρίχνουμε αλάτι / πιπέρι και πασπαλίζουμε με...
2015-10-02 10:54
ΥΛΙΚΑ (30-40 cookies) 250 γραμ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις 250 γραμ. Μαργαρίνη (μαλακωμένη)200 γραμ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης150 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη20 γραμ. (4 κουτ. σούπας) Κονιάκ12γραμ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν ΠάουντερΞύσμα μισού Πορτοκαλιού1...
2015-09-22 00:00
Οδηγός μπαχαρικών Μπαχαρικά Είναι ορισμένα μέρη του φυτού (όπως ταμπουμπούκια, οι ρίζες, οι σπόροι, οι φλούδες). Χρησιμοποιούνται πάντα ξερά, για να δώσουν ιδιαίτερο άρωμα, χρώμα και γεύση στο φαγητό. Συνήθως τα συναντάμε σε μορφή σκόνης. Γαρίφαλο Χρησιμοποιείται για να...
2015-09-18 10:05
Ξεκινάμε από τις αγορές μαςΒασικός κανόνας είναι να μην πηγαίνετε ποτέ στο super-market πεινασμένοι, καθώς θα αγοράσετε τρόφιμα που δεν τα έχετε πραγματικά ανάγκη. Χρησιμοποιείτε πάντα λίστα με αυτά που χρειάζεστε και εκπαιδευτείτε στην ανάγνωση των ετικετών, δίνοντας έμφαση κατά την επιλογή...
1 | 2 >>