ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

2015-11-09 13:11

  •  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  •   ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ
  •   ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΩΝ
  •   ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ 1,5 ΜΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
  •  ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
  •   ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ
  •  ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ
  •   ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ (για να μην μένει άδειο το στομάχι για πολύ ώρα) 5-6 ΓΕΥΜΑΤΑ
  •  ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  •  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ (ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  • Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΩΙΝΟ

5κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα 1,5% λιπαρά

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

1 μπάρα δημητριακών και  1 ποτήρι φυσικό χυμό

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

1 στήθος κοτόπουλο ψητό με μυρωδικά και 1κ.σ ελαιόλαδο

1 μερίδα ψητά ή βραστά λαχανικά με 1κ.γ ελαιόλαδο (ωμό)

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως

Σαλάτα εποχής με 1,5κ.σ ελαιόλαδο


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

1-2 φρούτα εποχής


ΒΡΑΔΙΝΟ

Τοστ με  ψωμί ολικής αλέσεως , 1 φέτα κασέρι με χαμηλά λιπαρά  και μία φέτα γαλοπούλα  βραστή

Σαλάτα εποχής με 1,5κ.γ ελαιόλαδο