Φιλέτα σαρδέλας με σκόρδο και ρίγανη στο φούρνο
2015-09-18 09:39
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
το χυμό από δύο λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε κόβοντας το κεφάλι και βγάζοντας το κεντρικό κόκκαλο.
Τις πλένουμε πάλι καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε κλειστές τις σαρδέλες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω διαδοχικά το σκόρδο, τον χυμό από τα λεμόνια, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° Κελσίου για 30 λεπτά κοιτάζοντας το φαγητό να μην στεγνώσει.
Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη για ντεκόρ και γεύση.