Κεφτεδάκια φούρνου
2015-09-11 23:57
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμάς
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ψωμί ολικής άλεσης
1 κ.σ. ελαίολαδο
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, αφαιρείτε την κόρα, στίβετε πολύ καλά και το βάζετε σε ένα μπωλ μαζί με τον κιμά.
Ζυμώνετε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαιντανό και τα μπαχαρικά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Βγάζετε από το ψυγείο, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνετε για 30λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς φροντίζοντας να τα γυρίσετε στο τέταρτο.