Κοτόπουλο με κριθαράκι
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 φλ. κριθαράκι
3,5 φλ. βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη, θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Το αφήνουμε να μαλακώσει προσθέτοντας μην μαυρίσει και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά μας σε ποσότητες που προτιμάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει.
Σ' ένα ταψί ή γάστρα τοποθετούμε αραιά τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε ενδιάμεσα το κριθαράκι με τη σάλτσα.
Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε. Προσέχουμε να αφήσουμε το φαγητό μας με αρκετό νερό.