Λευκό - Πράσινο - Μαύρο - Κόκκινο τσάι : Ιδιότητες

2015-11-08 19:15

Λευκό τσάι (χρόνος προετοιμασίας 7-9 λεπτά) 

  1. Κατεχίνες: μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης - μειώνει την LDL και αυξάνει την HDL
  2. Αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες - καταπολέμιση των ιών
  3. Πολυφαινόλες : ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος  - βοηθούν στην απομάκρυση των κυττάρων που παρουσιάζουν αρνητικά στοιχεία 
  4. Βιταμίνη Ε : προστατεύει και διατηρεί φυσική ομορφιά του δέρματος και καταπολεμά σημάδια γήρανσης - προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από το χρόνο , τον ήλιο, το άγχος και τις κακές διατροφικές συνήθειες 
  5. Βιταμίνη Α : βοηθάει στην όραση
  6. Καφείνη : λιγότερη καφείνη από όλα (τσάι) - οφείλεται στη λιγότερη επεξεργασία του φύλλου 

Πράσινο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 2-3 λεπτά)

  1. Βελτιώνει τον μεταβολικό ρυθμό 
  2. Τονώνει το ανοσοποιητικό 
  3. Ισχυρά αντιοξειδωτικά με αντικαρκινικές ιδιότητες 
  4. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων 
  5. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνησης διαβήτη τύπου 2
  6. Προστατεύει από γεροντική άνοια - μειώνει πιθανότητες εμφάνησης Alzheimer & Parkison

Μαύρο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 3-5 λεπτά)

  1. Αυξάνει την ενέργεια 
  2. Καταπραύνει το στρές 
  3. Βοηθάει στη μείωση της LDL
  4. Προστατεύει την καρδιά 
  5. Αναζωογονεί το δέρμα και τα μαλλιά 
  6. Βοηθάει ενίσχυση οστών 
Μειώνει τόσο τη συστολική όσο και την διαστολική αρτηριακή πίεση
 
 

Κόκκινο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 3-5 λεπτά) 

  1. Ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας
  2. Ευεργετικό για την πέψη 
  3. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες 
  4. Ιδιότητες καθαρισμού του αίματος 

Κατάλληλο για να καθαρίσει το σώμα και το αίμα από τις τοξίνες και το υπερβολικό λίπος