Λευκό - Πράσινο - Μαύρο - Κόκκινο τσάι : Ιδιότητες
2015-11-08 19:15
Λευκό τσάι (χρόνος προετοιμασίας 7-9 λεπτά)
- Κατεχίνες: μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης - μειώνει την LDL και αυξάνει την HDL
- Αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες - καταπολέμιση των ιών
- Πολυφαινόλες : ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος - βοηθούν στην απομάκρυση των κυττάρων που παρουσιάζουν αρνητικά στοιχεία
- Βιταμίνη Ε : προστατεύει και διατηρεί φυσική ομορφιά του δέρματος και καταπολεμά σημάδια γήρανσης - προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από το χρόνο , τον ήλιο, το άγχος και τις κακές διατροφικές συνήθειες
- Βιταμίνη Α : βοηθάει στην όραση
- Καφείνη : λιγότερη καφείνη από όλα (τσάι) - οφείλεται στη λιγότερη επεξεργασία του φύλλου
Πράσινο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 2-3 λεπτά)
- Βελτιώνει τον μεταβολικό ρυθμό
- Τονώνει το ανοσοποιητικό
- Ισχυρά αντιοξειδωτικά με αντικαρκινικές ιδιότητες
- Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνησης διαβήτη τύπου 2
- Προστατεύει από γεροντική άνοια - μειώνει πιθανότητες εμφάνησης Alzheimer & Parkison
Μαύρο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 3-5 λεπτά)
- Αυξάνει την ενέργεια
- Καταπραύνει το στρές
- Βοηθάει στη μείωση της LDL
- Προστατεύει την καρδιά
- Αναζωογονεί το δέρμα και τα μαλλιά
- Βοηθάει ενίσχυση οστών
Μειώνει τόσο τη συστολική όσο και την διαστολική αρτηριακή πίεση
Κόκκινο τσάι (χρόνος προετοιμασίας 3-5 λεπτά)
- Ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας
- Ευεργετικό για την πέψη
- Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Ιδιότητες καθαρισμού του αίματος
Κατάλληλο για να καθαρίσει το σώμα και το αίμα από τις τοξίνες και το υπερβολικό λίπος