Παστέλι με Βρώμη, Μέλι και Ελαιόλαδο
2015-12-10 20:01
Υλικά
- 200 gr. νιφάδες βρώμης
- 40 gr. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 90 gr. μέλι
- 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους ή σουσάμι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να πάρουν μια βράση.
3. Αποσύρεις, προσθέτεις την βρώμη, ανακατεύεις καλά.
4. Στρώνεις το μείγμα σε ένα μικρό ταψί σε λεπτή στρώση
5. Ψήνεις στους 160ο C για περίπου 20 λεπτά.
6. Αφήνεις να κρυώσει και τεμαχίζεις σε τετράγωνα κομμάτια, θα τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές κουτί.