Σουφλέ λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
3 καρότα μεγάλα τριμμένα
1 κολοκυθάκι μεγάλο ψιλ/νο
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
½ ματσάκι μαιντανός ψιλ/νο
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νο ή μάραθο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, κύμινο
6 αυγά χτυπημένα
1 λίτρο γάλα Light
1 ¼ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3-5 κ.σ. λάδι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού φέτα χονδροτριμμένη light
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το τέλος
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό για τα λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1-2 κ.σ λάδι και αρχίζετε να σωτάρετε τα λαχανικά, με τη σειρά που
είναι γραμμένα. Μετά ρίχνετε ½ φλυτζ. νερό, αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να μαλακώσουν περίπου 10ʼ σε σιγανή φωτιά.
Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε 3 κ.σ. σιμιγδάλι ,ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Φτιάχνετε χυλό με τα αυγά, το 1 lit. γάλα, το σιμιγδάλι (κρατάτε λίγο για το ταψί) και τις
2 κ.σ. λάδι. Ρίχνετε τα λαχανικά που έχουν κρυώσει στο χυλό, τη φέτα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι (από την συνολική ποσότητα της συνταγής).
Ρίχνετε μέσα το μείγμα, το πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60ʼ.