Διατροφή
2015-11-28 13:30
Η ζάχαρη ή αλλιώς σακχαρόζη, αποτελεί τον πιο δημοφιλή και διαδεδομένο δισακχαρίτη. Αποτελείται από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης και αποδίδει κατά προσέγγιση 387 kcalστα 100 γραμμάρια ή πιο απλά, περί τις 16-19 kcalστο κουταλάκι του γλυκού.
Συχνοί μύθοι γύρω από αυτήν
1.Η...
2015-11-27 21:34
Ο γλυκαιμικός δείκτης αποτελεί ένα μέτρο για το πόσο γρήγορα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου ανεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας. Όσο πιο υψηλός ο γλυκαιμικός δείκτης του τροφίμου, τόσο ταχύτερη και πιο απότομη η αύξηση της γλυκόζης μετά την κατανάλωσή του.
Γλυκαιμικός...
2015-11-19 21:46
Τα μανταρίνια, όπως και τα πορτοκάλια, αποτελούν πολύτιμες πηγές σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, όπως νεραντζινίνη, νερανζίνη, εσπερετίνη, βιταμίνη Α, καροτένια, ξανθίνη και λουτεΐνη. Όμως στην πραγματικότητα,παρέχουν αρκετές φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών από ό, τι τα...
2015-11-09 13:40
ΤΑ 3 ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ: Εκτομορφικός τύποςΕνδομορφικος τύποςΜεσομορφικός τύπος ΕΚΤΟΜΟΡΦΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Αυτά τα άτομα είναι λεπτά και ψηλά, με αδύνατο σκελετό, λίγο λίπος και λίγη μυϊκή μάζα και δυσκολεύονται να πάρουν βάρος. Συνήθως οι άλτες ύψους βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία. Κι ενώ...
2015-11-09 13:17
Είναι σίγουρα γνωστό ότι όλες οι γυναίκες δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο, το λίπος μας δεν είναι κατανεμημένο στα ίδια πάντοτε σημεία και φυσικά δεν έχουμε τις ίδιες αναλογίες. Για τους λόγους αυτούς, δεν έχουμε όλες οι γυναίκες τις ίδιες ανάγκες σε άσκηση και δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ίδιο...
2015-11-09 13:11
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ 1,5 ΜΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ...
2015-11-08 20:42
Σε πρωτεΐνες
Οι ανάγκες σε πρωτεΐνες καλύπτονται και στα δύο φύλα με την πρόσληψη περίπου 0,75-0,80 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους ημερησίως. Παρόλα αυτά οι προσλήψεις σε πρωτεΐνες από την τροφή είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις αναγκαίες ποσότητες. Χρειάζεται όμως προσοχή...
2015-11-04 09:29
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προγραμματισμένος να χαλαρώνει με τη δύση του ηλίου και να είναι δραστήριος το πρωί, με το φως του ηλίου. Η νυχτερινή εργασία, είτε είναι μόνιμη είτε εναλλασσόμενη με πρωινή ή απογευματινή βάρδια μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιδράσεις, όπως ανησυχία, κούραση, μειωμένη...
2015-10-23 10:38
Η θρεπτική αξία του αμύγδαλου είναι σημαντική, όχι τόσο σε θεραπευτικό επίπεδο, όσο για την πρόληψη σημαντικών ασθενειών, πρόωρης γήρανσης του οργανισμού από τοξίνες και έλλειψη βιταμινών και τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του καρδιαγγειακού, γαστρεντερικού και αναπνευστικού συστήματος. Η...
2015-10-16 11:45
Ανάλογα με την περιεκτικότητα κάθε πλάκας σοκολάτας σε κακάο, βούτυρο κακάο, ζάχαρη, γάλα, πρόσθετους ξηρούς καρπούς και άλλα υλικά (σταφίδες, λικέρ, διογκωμένο ρύζι), προκύπτουν και διαφορετικά είδη.Τα πιο γνωστά στην Ελλάδα είναι τα ακόλουθα:Κουβερτούρα (bitter- πικρή με διάφορες περιεκτικότητες...