Διατροφικές Συμβουλές και ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής μιας ημέρας

2015-09-11 00:05

 


  •  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  •   ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ
  •   ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΩΝ
  •   ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ 1,5 ΜΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
  •  ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
  •   ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ
  •  ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ
  •   ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ (για να μην μένει άδειο το στομάχι για πολύ ώρα) 5-6 ΓΕΥΜΑΤΑ
  •  ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  •  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
  • ·         ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ (ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  • Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

 

 

ΠΡΩΙΝΟ

 

5κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα 1,5% λιπαρά

 

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

 

1 μπάρα δημητριακών και  1 ποτήρι φυσικό χυμό

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

 

1 στήθος κοτόπουλο ψητό με μυρωδικά και 1κ.σ ελαιόλαδο

 

1 μερίδα ψητά ή βραστά λαχανικά με 1κ.γ ελαιόλαδο (ωμό)

 

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως

 

Σαλάτα εποχής με 1,5κ.σ ελαιόλαδο

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

 

1-2 φρούτα εποχής

 

ΒΡΑΔΙΝΟ

 

Τοστ με  ψωμί ολικής αλέσεως , 1 φέτα κασέρι με χαμηλά λιπαρά  και μία φέτα γαλοπούλα  βραστή

 

Σαλάτα εποχής με 1,5κ.γ ελαιόλαδο